Stichting gemeenschapshuis De Bantuin - Nieuws: 13 februari - lezing LGOG
U bent hier: Home > Nieuws

Nieuws

13 februari - lezing LGOG

Op maandag 13 februari organiseert de Kring Venlo een lezing ‘Bezoek van de Graf Zeppelin aan onze regio in 1930’ door Henri Smeets.

lezing 13 februari Het is 11 november 1930. De bomen zijn kaal en de dagen beginnen kort te worden. Om half zes ’s morgens – het was nog donker – spoedden zich duizenden mensen te voet en met de fiets langs de Herungerweg en Stalbergerweg naar het vliegveld Grote Heide aan de oostkant van Venlo. Ze wilden niets van het aanstaande schouwspel missen. Dat schouwspel was het bezoek aan Venlo van een Duits luchtschip, de Graf Zeppelin, toentertijd een symbool van technische innovatie en vooruitgang in het algemeen. Voor de mensen binnen en buiten de stad was het bezoek van het luchtschip een sensatie van de eerste orde.

De Graf Zeppelin heeft op zijn vaarten in totaal bijna 50.000 mensen vervoerd en bijna 70.000 kg vracht en post. Gigantische aantallen voor die tijd. Op een van die vaarten werd dus Venlo bezocht. Henri Smeets neemt u mee naar die dag en vertelt o.a. wat eraan voorafging. Verder wordt onder meer ingegaan op de ontwikkeling van luchtschepen, het interieur van zo’n luchtreus en de inzet ervan. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de rol van Nedinsco bij het bezoek van de Graf Zeppelin aan Venlo en aan de bijzondere poststukken die dit bezoek heeft opgeleverd. Een aantal originele poststukken kunnen worden bekeken.

Tijd: 20:00 uur

De lezing is ook toegankelijk voor niet leden.
Niet-leden betalen € 5,00

Zie ook de website van LGOG : Lezing door Henri Smeets: ‘Bezoek van de Graf Zeppelin aan onze regio in 1930’

Nieuwsarchief:

2024

juli

juni

mei

april

februari

januari

2023

december

november

oktober

augustus

mei

april

maart

februari

januari

2022

december

november

oktober

september

juli

juni

april

maart

februari

2021

december

november

oktober

september

juni

2020

december

november

september

maart

februari

januari

2019

december

november